Logg på

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Endre passord

Vi har for tiden tekniske problemer. Ditt skjema har ikke blitt innsendt. Vi beklager så mye og håper du vil prøve igjen senere. Detaljer:

Download

Registrer

Vi har for tiden tekniske problemer. Ditt skjema har ikke blitt innsendt. Vi beklager så mye og håper du vil prøve igjen senere. Detaljer:

Download

Takk for at du har registrert deg hos Omron

En e-post for å fullføre kontoen din er sendt til

Gå tilbake til nettstedet

få direkte tilgang

Fyll ut personopplysningene dine nedenfor og få direkte tilgang til innholdet på denne siden

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Vi har for tiden tekniske problemer. Ditt skjema har ikke blitt innsendt. Vi beklager så mye og håper du vil prøve igjen senere. Detaljer:

Download

Takk for at du viste interesse

Du har nå tilgang til Automasjonspartneren din innen pakking

En bekreftelses-e-post er sendt til

Fortsett til side

Vennligst eller få direkte tilgang til å laste ned dette dokumentet

Automasjonspartneren din innen pakking

Hvis du produserer pakkemaskiner og ønsker å øke lønnsomheten, kan vi hjelpe deg: med et komplett utvalg av tjenester og produkter som er utformet for å øke hastigheten, allsidigheten, ytelsen og sikkerheten til maskinen din.

Selv om noen av disse pakkemaskinløsningene er svært avanserte, har de også bevist at de er høyst pålitelige slik at du kan sikre lojaliteten til kundene dine.

Bruk kunnskapen vår som spesialistpartner innen automasjon til å utvikle en ny maskin eller oppgradere en eksisterende modell.

Hvordan kan vi støtte deg?
Pakkesegmenter

Din spesialitet – vår ekspertise

Er du spesialist på flaskefylling? Eller kanskje du fokuserer på snacks? Produserer du primærpakkemaskiner, eller tilbyr du sekundær- og sluttpakkemaskiner også? Uansett hva spesialiteten din er, kan vi diskutere hvordan du kan øke lønnsomheten innen pakking i de følgende sektorene:

 • bakeri og kjeks
 • drikkevarer (alkohol, alkoholfritt, meieriprodukter, olje og leskedrikker)
 • konditorvarer
 • kosmetikk og helseprodukter
 • tørrmat og snacks
 • fersk mat
 • måltider til hjemmelevering og annet
 • flytende mat og hermetikk
 • farmasøytiske produkter
 • ferdigmat

Produksjon

Kvalitet

Selv før sluttproduktet er pakket inn eller fylt i bokser, flasker eller poser, tar mange pakkemaskinbyggere seg tid til å vurdere driften til kundene fra begynnelse til slutt.

Repetisjonen av operasjonene med høy produktivitet og høye kvalitetsstandarder er en daglig utfordring.

Det er grunnen til at Omron tilbyr en bred produktportefølje som er tilpasset oppskriftsdrevet batchproduksjon. Dette krever teknologier som høyhastighets multisløyfe-reguleringskontroll med høy oppløsning, høyhastighets databehandling og -lagring samt sømløs, visuell kvalitetsinspeksjon.

Primær

Hastighet

Hastighet er hovedutfordringen her. Men det er også behov for

 • uavhengig produktbatchstørrelse
 • maskiner som er enkle å rengjøre og bruke
 • å opprettholde hygienestandarder.
Omron-løsningene for primærpakking øker både hastigheten og fleksibiliteten til primærpakkemaskinene dine – takket være den nye, førende kontrolleren vår, som kombinerer den nyeste sanntids Ethernet-feltbussteknologien, EtherCAT, med konseptet vårt med ett programvaremiljø.

Denne unike kombinasjonen gjør at du kan fase ut konvensjonelle, mekaniske systemer og erstatte dem med svært allsidige Delta-robot- og visjonssystemer.

Sekundær

Fleksibilitet

Nøkkelutfordringene her er:

 • å tilsvare produksjonshastigheten til primærpakkingen
 • å sikre enkeltpakke- eller flerpakkeintegritet
 • å sikre enkel tilpasning av lineærføringer for å transportere både primær- og sekundærpakker.

Omron-løsningene hjelper deg med å bygge mer fleksibilitet inn i maskinene dine. Vi kan tilby de nyeste robotikk- og visjonssystemene for å hjelpe til å lage robotkartoneringsmaskiner som plukker opp og laster 12 produkter samtidig med et pakkemønster på ett, to eller tre lag.

Med et slik oppsett kan hastigheten økes ved ganske enkelt å øke antallet produkter som plukkes opp per operasjon.

Slutt

Robusthet

Hovedutfordringen her er å sikre at høye belastninger kan håndteres pålitelig ved kontinuerlig høye syklusfrekvenser.

Omron-løsningene inkluderer et stort utvalg av svært robuste elektromekaniske lineære akser. Installasjonsklare lineære moduler med forskjellige driftvarianter og dreie/griper-moduler gjør de fullt utstyrte håndteringsmodulene komplette.

Muligheten til å bruke elektriske aktuatorer i enhver kombinasjon øker også allsidigheten til de kostnadseffektive tilpasningene.

Eksempler på automasjonsløsningene våre

hffs-mcs-08 420x300 sol

Horisontal form, fylling og forsegling

I en HFFS-maskin vikles et fleksibelt nett / en fleksibel folie ut og pakkene blir formet og deretter forseglet på to sider, eventuelt i bunnen også. Etter at produktet har blitt fylt opp i vertikal posisjon, blir den øverste siden forseglet og deretter lukket. Før den siste forseglingen blir gjort, kan det settes på en tut. Dette skjer med det fleksible emballeringsmaterialet som beveger seg horisontalt, mens emballeringsretningen fremdeles er vertikal. Bildet nedenfor viser en kameradrevet maskin. Maskiner med en konstant drift finnes også, og for disse er delene 4 til 6 ofte i et karuselloppsett.

les mer
mcs palletiser 420x300px sol

Palleteringsmaskin med kranrobot

Palleteringsmaskiner med kranrobot er lineære, kartesiansk (XYZ) koordinerte roboter som brukes til utvelgelse og plassering. Aksene beveger seg lineært i forhold til hverandre i stedet for å rotere, slik robotarmer gjør. De kan dekke store arbeidsområder med stor plasseringsnøyaktighet.

les mer
cardboard sleeve cartoner machine image 420x300 sol

Hylsekartoneringsmaskin

En kartong blir hentet fra magasinet ved hjelp av en rotasjonsmater for deretter å transporteres via ett transportbånd til mottaksposisjonen for plukk-og-plasser-systemet. Produktgruppene plukkes opp av to uavhengige roboter og plasseres deretter i kartongene.

les mer
13 robotic infeed machine image 420x300 sol

Visionguidet robotisk innlastingscelle eller sortimentpakker

Maskinen består av en robot montert på en ramme som overlapper to transportbånd som kjører parallelt. Ett transportbånd er for produktene og det andre er for kartongene. Roboten plukker opp produktene på transportbåndet og plasser dem i kartongene. Plasseringen til produktene som er i bevegelse, beregnes av visionssystemet med bilder fra et stasjonært kamera. I mellomtiden brukes en sensor for å finne posisjonen til kartongene. Det er den nøyaktige sporingen av begge transportbåndene som gjør at roboten kan plukke opp og plassere produkter fra ett transportbånd til et annet.

les mer
shrink sleever machine image 420x300 sol

Rask lineær krympehylseenhet

Etiketter for krympehylser påføres fra en rull i form at et sammenhengende nett. Flasker uten etiketter transporteres via et innmatingsbånd og blir deretter dosert via en roterende mateskrue. Når flaskene beveger seg forbi en trigger, blir etikettene i nettet åpnet og formet til et rør av en spindel, innmatet og delt opp i riktig størrelse med en påtrykt grafikk og påført flasken som deretter blir transportert inn i en damptunnel.

les mer

Kundereferanser

From compound to tube, in any format
 • From compound to tube, in any format

  From compound to tube, in any format

  industrial.omron.eu/packaging/customerreferences/axomatic See how Omron PLCs and touch screens are at the heart of solutions developed by Axomatic producing and packaging all types of creams, gels and emulsios.

  05:33

Fra blanding til tube – i ethvert format!

Les om hvordan PLS-er og berøringsskjermer fra Omron danner kjernen i løsninger som Axomatic har utviklet for å produsere og pakke alle typer kremer, geleer og emulsjoner.

les mer
omag 420 x 300 sol

Følg med på utløpsdatoen

En moderne emballeringsmaskin som er kompakt og full av nyskapende funksjoner, og har lett tilgjengelige deler. Les om funksjonene til den nye serien med emballeringsmaskiner som er designet av Omag i samarbeid med Omron til produksjonen av Dompés legemiddel Okitask.

les mer
Serialization realized for pharma producers, re-packers and CMO's

Farmasøytisk kontraktsprodusent

Hvordan kunne en kontraktsprodusent levere 1 000 000 serialiserte pakker til flere farmasøytiske kunder med forskjellige standarder og prosedyrer … i et nettverk med flere produksjonsanlegg, kontraktsprodusenter, ompakkere og andre tjenesteleverandører – og alt i henhold til aktuelle EU-forskrifter om registrering av alle unike koder sentralt?

les mer

Rapporter og teknologiartikler

nx sysmac 420 300 sol

Integrerte sikkerhetsløsninger

Industrielle automasjonsprosesser, i tillegg til maskinene, blir enda mer dynamiske. Behovet for å øke produktiviteten, fleksibiliteten, ergonomien og sikkerheten har blitt uunnværlig. Denne rapporten beskriver hvordan Omron Sysmac Safety-løsningen gjør at du kan møte alle mulige sikkerhetsscenarioer og krav.

les mer

Applications

eu keyvissual serialisation 420x240 sol

Sporbarhet gjennom serialisering

Evnen til å spore de enkelte produkter gjennom leverandørkjeden blir stadig viktigere i kampen mot forfalskede produkter og for å kunne øke forbrukernes sikkerhet.

les mer

Dette sier vi

sysmac loop provides big data solutions omron 420 420 sol

Teknologi hjelper maskinbyggere med å tilby forbedret tilgjengelighet

Den kontinuerlige jakten på stadig bedre OEE-resultater har blitt et viktig fokusområde for sluttbrukere i næringsmiddelindustrien de siste årene. OEE (Overall Equipment Effectiveness) i seg selv er imidlertid ikke et emne som sluttbrukerne rutinemessig tar opp med sine maskinleverandører. I stedet er fokuset på områder som basishastighet, syklustider og generell ytelse.

les mer
serialisation 420x300 sol

Sporbarhet gjennom serialisering

Behovet for større sporbarhet – å redusere forfalskning og forbedre forbrukerinformasjon – skaper økende utfordringer for produsenter. Hvordan kan serialisering hjelpe? I Sporbarhet gjennom serialisering fokuserer Dan Rossek på hva serialisering betyr i dag, og viser hvorfor den fleksible nivåløsningen er bedre enn den tilsynelatende enklere ende-til-ende løsningen.

les mer
eu machine scketch 420x300 sol

Utfordringer innen maskinbygging

Land med lave produksjonskostnader innen maskinbyggesektoren gjør at OEM-er stadig føler en trussel fra billig import. I den første av flere artikler ser Robert Brooks på de viktigste faktorene som vil sørge for at britiske maskinbyggere ligger et hestehode foran resten og mulighetene som vil skape enda større verdi.

les mer