Login

Vi har for tiden tekniske problemer. Ditt skjema har ikke blitt innsendt. Vi beklager så mye og håper du vil prøve igjen senere. Detaljer:

Download

Register

Vi har for tiden tekniske problemer. Ditt skjema har ikke blitt innsendt. Vi beklager så mye og håper du vil prøve igjen senere. Detaljer:

Download

Thank you for registering

An email to complete your account has been sent to

Return to the website

get direct access

Fill in your details below and get direct access to content on this page

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Vi har for tiden tekniske problemer. Ditt skjema har ikke blitt innsendt. Vi beklager så mye og håper du vil prøve igjen senere. Detaljer:

Download

Thank you for your interest

You now have access to Omron innleder samarbeid med Cisco om innovasjon innen produksjon

A confirmation email has been sent to

Continue to page

Please or get direct access to download this document

Omron innleder samarbeid med Cisco om innovasjon innen produksjon

Høyere IoT-sikkerhet i produksjonsanlegg

Omron Corporation (hovedkontor: Shimogyo-ku, Kyoto, konsernsjef og administrerende direktør: Yoshihito Yamada) og Cisco Systems G.K. (hovedkontor: Minato-ku, Tokyo, konsernsjef og daglig leder: Miyuki Suzuki) har blitt enige om å integrere Ciscos ledende nettverks- og sikkerhetsteknologi i Omrons programmerbare logiske styringer (PLS-er), som er konstruert for pålitelighet under ekstreme forhold i produksjonsanlegg. Gjennom dette samarbeidet vil de to selskapene øke sikkerheten i dagens stadig mer intelligente produksjonsanlegg med IoT, samtidig som de hjelper produsenter å oppnå trygg produksjon.

IoT blir stadig mer utbredt, og det forventes at antallet tilkoblede enheter når 50 milliarder innen 2020. Dessuten arbeider produsenter over hele kloden med å styrke sin globale konkurranseevne og selskapsverdi gjennom å forbedre produksjonsmulighetene sine ytterligere. Industrien jobber også med å gjøre produksjonsanlegg intelligente gjennom aktiv bruk av digitale teknologier. Samtidig står produksjonsanlegg overfor mer alvorlige trusler enn noensinne, noe rapporter om avbrutt produksjon på grunn av løsepengevirus og annen skadelig programvare tydelig viser.

Dernest krever kunder og markedet høyere kvalitets- og sikkerhetsnivåer gjennom strengere regulering av næringsmidler og farmasøytiske produkter, i tillegg til sporbarhet for å sikre kvaliteten til enkeltkomponenter i elektronikkbransjen. Produsenter står overfor betydelige utfordringer når det gjelder fortsatt forbedring av produksjonsteknologiene sine, samtidig som de må håndtere de ovennevnte problemstillingene og oppfylle sitt samfunnsansvar.

Omron og Cisco vil jobbe sammen for å skape et sikkert miljø der PLS-er, som kjernekomponenter for automasjon, gir sikkerhetsautentisering for tre diskrete elementer, nemlig mennesker i produksjonsanlegg, utstyr koblet til maskiner og produksjonslinjer, samt data som utveksles. Ved å integrere Ciscos globalt velprøvde nettverks- og sikkerhetsteknologi med Omrons kontrollerteknologi, som kombinerer kontroll og informasjon, vil selskapene bidra til fremskritt innen produksjon ved å tilrettelegge for trygg bruk av IoT i produksjonsanlegg.

Før dette teknologiske partnerskapet ble dannet, utviklet Omron NJ-serien av kontrollere for maskinautomasjon – flaggskipet innen PLS-er – som leveres med OPC UA-serveren som standard, og som følger den globale sikkerhetsstandarden for kommunikasjon. De nye PLS-ene gir sikker datakommunikasjon med programvare og enheter som støtter OPC UA.

Ved å kombinere Omrons PLS-er med Ciscos nettverks- og sikkerhetsteknologi gjennom dette teknologiske samarbeidet vil selskapene i tillegg utvide omfanget av løsninger for autentisering av mennesker og utstyr.

Angående sikkerhetsautentisering av mennesker, utstyr og data med PLS-er

Autentisering av mennesker (brukere):

  • PLS-er vil bare godkjenne brukertilgang og tildele sikker ekstern tilgang (VPN) til autoriserte brukere, og vil gi sikker overvåkning av PLS-er og maskiner i produksjonsanlegg.

Autentisering av utstyr:

  • PLS-er vil registrere utstyrstilkoblinger, blokkere tilgang for uautorisert utstyr og gi varsler i sanntid.

Autentisering av data:

  • PLS-er vil kryptere kommunikasjonsdata og sikre at data overføres riktig. De vil også oppdage og registrere uautorisert tilgang og sikkerhetstrusler gjennom overvåkning og visualisering av datadetaljer i nettverket.

Om Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) er den verdensomspennende teknologilederen som har holdt Internett i gang siden 1984. Medarbeiderne, produktene og partnerne våre hjelper samfunnet å koble seg til på en sikker måte og gripe morgendagens digitale mulighet i dag. Finn ut mer på newsroom.cisco.com, og følg oss på Twitter, på @Cisco.

Følg OMRON Industrial Automation på LinkedIn