Login

Vi har for tiden tekniske problemer. Ditt skjema har ikke blitt innsendt. Vi beklager så mye og håper du vil prøve igjen senere. Detaljer:

Download

Register

Vi har for tiden tekniske problemer. Ditt skjema har ikke blitt innsendt. Vi beklager så mye og håper du vil prøve igjen senere. Detaljer:

Download

Thank you for registering

An email to complete your account has been sent to

Return to the website

get direct access

Fill in your details below and get direct access to content on this page

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

Checkbox error notification

Vi har for tiden tekniske problemer. Ditt skjema har ikke blitt innsendt. Vi beklager så mye og håper du vil prøve igjen senere. Detaljer:

Download

Thank you for your interest

You now have access to Implementere serialisering i din produksjon

A confirmation email has been sent to

Continue to page

Please or get direct access to download this document

Implementere serialisering i din produksjon

Er du usikker på det neste steget når det gjelder å implementere serialisering? Kontakt oss når som helst i prosessen med serialiseringsimplementeringen - fra konseptundersøkelser og pilotprosjekter til implementering av stasjoner i produksjonen, integrering av nye maskiner og forbedrings- og oppgraderingssykluser.

Sentrale lagringssteder og forsyningskjede (nivå 5)

Europa/EMVS

securPharm/ACS Pharmaprotect

Den serialiserte datautvekslingen i Europa under paraplyen til europeisk EMVS for farmasøytiske produkter kan realiseres, f.eks. for salg i Tyskland, via den europeiske huben (ruter) eller direkte til opplastingsstrukturen til det nasjonale verifikasjonssystemet. I begge tilfellene kommer dataene til ACS PharmaProtect GmbH, som drifter opplastingsstrukturen til det nasjonale verifikasjonssystemet i samarbeid med securPharm e.V. Selskaper som har blitt godkjent til å introdusere et farmasøytisk produkt på det tyske markedet, må ha en kontrakt med ACS PharmaProtect GmbH.

Praktisk talt kan de to alternativene for å laste opp koder bli sett som: 

  1. Tilnærming for flere selskaper / flere land: Her anbefales det å administrere datautvekslingen via en sentral IT-hub i ERP-/Master Data-miljøet (nivå 4) og deretter laste opp via grensesnittet til den europeiske EMVS-huben (ruter).
  2. Løsning for enkeltselskaper/enkeltland: I tillegg til EMVS-huben kan en direkte opplasting fra selskapsnivå 3 realiseres (gjennom en tilleggsmodul for Omrons løsningskonsept) og administrere dataopplastingen på nasjonalt nivå direkte via ACS-grensesnittet.

SecurPharm og ACS ser på seg selv som en modell og komponent for det europeiske vernet mot forfalskning av medisiner. Hvis selskapet ditt har blitt godkjent til å introduserer reseptbelagte medisiner på markedet i mer enn ett europeisk land, må du sørge for at de tilknyttede pakkedataene er lagret i databasene til de respektive nasjonale verifikasjonssystemene. For å gjøre prosessen med databekreftelse i de nasjonale verifikasjonssystemene enklere skal den såkalte europeiske huben (forkortet: EU-Hub) fungere som en ruter: Under den sentraliserte opplastingen av datafilene får de et prefiks i form av en landskode, noe som gjør at EU-Hub kan overføre dataene til riktig nasjonale database. Som et resultat av dette er bare ett grensesnitt og en enkelt opplasting nødvendig. Det etablerte grensesnittet for ACS MAH-systemet vil selvfølgelig fortsatt være tilgjengelig.

ACS tilbyr to grensesnittfunksjoner: Via portal (HTTPS) eller via maskingrensesnitt (SFTP). I tillegg er en rekke rapporter tilgjengelige via ACS Portal.

Finn ut mer om securPharm

ERP/ Masterdatamiljøer (nivå 4)

FlexLayer-konseptet vårt støtter utveksling med ulike leverandører av styringsløsninger for ERP/hoveddata. Detaljert informasjon tilgjengelig på forespørsel.

Løsninger for anlegg og linjer (nivå 2 og 3)

Nøkkelferdige serialiseringsstasjoner (inkludert nivå 1)

Med erfaringen fra millioner av serialiserte pakker, har Prestige Promotion gjort sin velprøvde linjeserialiseringsstasjon kommersielt tilgjengelig for andre selskaper. Denne løsningen gir utskrift og inspeksjon og håndterer også den serialiserte kodekommunikasjonen. Dessuten gjør den det med en høy grad av fleksibilitet og kan enkelt tilpasses ulike konsepter for administrasjon av hoveddata og kommunikasjon så vel som fremtidige endringer. Den er skreddersydd til behovene til små og mellomstore CMO-er, CPO-er, ompakkere og farmasøytiske produsenter.

Prestige Promotion og Prestige Packaging holder til i Kleinostheim i Tyskland, i hjertet av Europa, og leverer en rekke løsninger for outsourcing, ompakking, distribusjon og service til kosmetikkselskaper og farmasøytiske selskaper.

Med mer enn 20 års erfaring og ca. 250 ansatte hjelper Prestige Promotion og Prestige Packaging farmasøytiske- og kosmetiske selskaper å håndtere de ulike hindrene for å markedsføre produktene sine i EU. Fleksibilitet, pålitelighet og en drivkraft for innovasjon er dermed styringsprinsippene for alle operasjoner.

Les også vår kundereferanse.

Finn ut mer

Nøkkelferdige serialiseringsstasjoner (inkludert nivå 1)

Sporingsløsningen ModuTrack er et bruksklart, kompakt og fleksibelt merkings- og verifiseringssystem for serialisering og aggregering i farmasøytiske emballeringslinjer.

Løsningen integreres i ulike MES/ERP-systemer og bruker en horisontal og vertikal REA JET-utskriftsløsning for maksimal fleksibilitet til å tilpasse seg ulike eskestørrelser.

ETW Wollmershäuser GmbH, som holder til i Wolpertshausen i den tyske delstaten Baden-Württemberg, spesialiserer seg på kontrollteknologi, kabling og industrielektronikk.

Med sine 28 ansatte implementerer selskapet nye systemer og systemkonverteringer i en rekke bransjer – fra den farmasøytiske industrien til luftfart og romfart. Det tyske selskapets portefølje omfatter også deres egne produkter, for eksempel motorkontrollere, kamerahus og oscillerende enheter for transportkontroll.

Finn ut mer

Nøkkelferdige serialiseringsstasjoner (inkludert nivå 1)

Masterprint PharmaJet-serien tilbyr merkeløsninger som er klare til bruk for en rekke legemiddelprodukter, inkludert tablettpakker, flasker, glass, rør og pappesker (tomme og påfylte). Ved å støtte GS1-koden for serialisering tilbyr PharmaJet-serien pålitelige merkeløsninger som gir mye for pengene, slik at direktivet mot uoriginale medisiner overholdes (andre land på forespørsel). Masterprint Kft, som holder til i Ivancsa sør for Budapest i Ungarn, har utviklet seg til en ledende regional aktør innen merkeløsninger.

Med søsterselskaper som leverer maskiner og tjenester for merking, utskrift, veiing, matkutting og sekundær emballering, har Masterprint Group blitt en pålitelig leverandør til legemiddel- og næringsmiddelindustrien og andre bransjer i Sentral- og Øst-Europa.

Finn ut mer

Nøkkelferdige serialiseringsstasjoner (inkludert nivå 1)

Transvis-CTI  STE300-serialiseringen og den manipulasjonssikre etiketteringsstasjonen gir en kompakt og ergonomisk løsning for FMD-kompatibel etikettering på esker og koding for opptil 300 produkter i minuttet. Maskinene, som er klare til bruk, er utstyrt med utskyvbare Blum-Weber merkings- og etiketteringmoduler, automasjonsutstyr fra Omron og en åpen IT-designstruktur som tillater enkel integrering av serialiseringsprogramvare og produksjon og serverløsninger. Stasjonene kan eventuelt kombineres med vektsjekkingsmoduler, etiketteringsmoduler eller andre.

Transvis-CTI, som holder til i Orléans i hjertet av Frankrike, har 30 års erfaring med å tilby nye og ettermonterte maskiner for fylling, etikettering, merking, pakking, kontroll og håndtering for legemiddel-, næringsmiddel-, kosmetikk-, tobakks- og bilindustrien med flere.

Finn ut mer

Programvare for serialisering/sporing

Facilityboss holder til i Darmstadt i Sør-Tyskland. Facilityboss ble grunnlagt som et biprodukt av Fraunhofer Institut SIT og fokuserer på klasseledende IT-løsninger. Selskapet har høy kundetilfredshet.

Facilityboss utvikler ulike standardiserte produkter som kan tilpasses bestemte behov. Facilityboss' system PLS track and trace (GS1-serialisering), f.eks. for den farmasøytiske industrien, er allerede i bruk ved flere anlegg hos ledende DAX-oppførte farmasøytiske produsenter så vel som ved mindre CMO/CPO-anlegg.

Programvaren er også allerede i bruk hos ledende produsenter i næringsmiddelindustrien.

Finn ut mer

Programvare for serialisering/sporing

Adents holder til i Paris i Frankrike og jobber sammen med ledende farmasøytiske selskaper i Nord-Amerika og Europa for å levere programvareløsninger for identifikasjon og sporbarhet for produktenheter. Mer enn 150 linjer bruker Adents-programvare, og modulene PharmaPilot, PharmaSupervisor og PharmaExchange kobles til automasjonslaget for å gi serialisering, aggregering, hendelsesutveksling og integrasjon med MES/ERP-lag.

Den standard programvareplattformen er utformet for rask tilkobling til IT-miljøer og enkel samhandling med maskinvare og gir brukerne høy fleksibilitet.

Finn ut mer

Utskriftsløsninger (nivå 1)

Domino ble grunnlagt i 1978 og har sitt hovedkvarter i Cambridge i Storbritannia. Selskapet er kjent over hele verden for utvikling og produksjon av teknologier for koding, merking og utskrift som dekker behovene til produsenter og kommersielle trykkerier.

Domino vokser år for år – både organisk og gjennom oppkjøp – og kjennetegnes ved et uovertruffent engasjement for produktutvikling. Det har resultert i en portefølje som omfatter komplette ende-til-ende kodeløsninger som dekker primære, sekundære og tertiære applikasjoner.

Innovative teknologier for overtrykking for blekkskrivere, laserskrivere, skriv ut & påfør samt termisk overføring brukes for overføring av variable data, strekkoder og unike sporbarhetskoder til produkter og emballasje – i mange industrisektorer, blant andre farmasøytisk sektor, næringsmiddelindustrien og industrielle produkter.

Finn ut mer

Utskriftsløsninger (nivå 1)

REA JET utvikler og produserer førsteklasses industrisystemer for koding og merking for kontaktfri industriell merking. Porteføljen omfatter blekkskrivere, laser- og spraymerkingssystemer så vel som blekk og andre forbruksvarer. De praktisk innrettede produktene er konstruert for bruk i alle bransjer og er velprøvd på tvers av bransjer og forretningssegmenter over hele verden. REA JET og REA VERIFIER (systemer for kodeverifisering) er begge divisjoner i REA Elektronik GmbH, som holder til i Mühltal, nær Frankfurt am Main. REA Card, en annen REA-divisjon, utvikler kontantløse betalingssystemer.

REA Elektronik ble grunnlagt i 1982, er eierdrevet og har 300 ansatte (2014). Alle REA JET-produkter lages utelukkende i Tyskland.

Finn ut mer

Generell rådgivning og samsvarsstøtte for serialisering/sporbarhet

Vesdo Inc., et sveitsisk ingeniør- og rådgivningsselskap, har vært aktivt siden 2000 og fokuserer virksomheten sin på å bekjempe piratprodukter. For å hindre svindel med merkevareprodukter bruker Vesdos kunder autentiseringsteknologier og produktserialisering – med stor suksess. Som et ledende selskap i denne bransjen har Vesdo vært en pioner. Det har vært involvert i mer enn 100 implementeringsprosjekter over hele Europa og betjener små enheter så vel som globale tier 1-selskaper. Mer enn 20 patentsøknader for kunder og Vesdo beviser selskapets kreativitet. Selskapets viktigste ressurs er de høyt kvalifiserte ansatte, alle med universitetsgrad og omfattende erfaring.

Vesdo Inc. har også utviklet en kalibreringsreferanse for visionsystemer brukt i forbindelse med applikasjoner for kodeklassifisering. Disse settene med samsvarskoder i form av selvklebende etiketter kan også brukes til å kalibrere in-line visionsystemer.

Finn ut mer

Generell rådgivning og samsvarsstøtte for serialisering/sporbarhet

Omron er et aktivt medlem av arbeidsgruppen Open Serialization Communication Standard (Open SCS). Open-SCS-initiativet, som drives av helsepersonell, tar for seg helsevesenets produktserialiseringsregulering for det neste tiåret.

Open SCS-arbeidsgruppen (Open-SCS) samarbeider med OPC Foundation for å utvikle en standard med åpen kildekode i det globale navneregisteret for emballeringsserialisering.

Finn ut mer